Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cum Beţişor „i-a închis gura” lui Filat

© Sputnik / Мирослав РотарьАдриана Бецишор
Адриана Бецишор - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorul Adriana Beţişor a explicat în ce context ar fi cazul ca liderul PLDM, Vlad Filat, să vorbească şi când partea acuzării va fi de acord cu judecarea dosarului Filat în şedinţe publice.

CHIŞINĂU, 5 ian – Sputnik. Procurorul Adriana Beţişor a declarat marţi că liderul PLDM, Vlad Filat, ar face mai bine să vorbească în faţa anchetei şi a instanţei de judecată, decât în faţa presei.

Beţişor a făcut şi declaraţii referitoare la momentul în care procurorii vor fi de acord cu judecarea dosarului lui Filat în şedinţe judiciare publice.

Влад Филат - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Filat a transmis astăzi un mesaj

„Filat mai bine ar vorbi în faţa anchetei şi a instanţei de judecată, decât în faţa presei”, a declarat procurorul Adriana Beţişor, adăugând că „partea acuzării cere ca şedinţele de judecată în cazul Filat să fie închise, atâta timp cât încă nu au fost administrate toate probele şi nu toate materialele care îl vizează pe fostul premier au fost trimise în judecată”.

În opinia procurorului, „caracterul public al acestor şedinţe ar putea, în prima etapă, să afecteze unele probe, adică depoziţiile ce ar urma să fie făcute de unii martori”.

„Atunci când vor fi transmise în judecată toate materialele, atunci va fi posibilă examinarea dosarului de învinuire a lui Filat în şedinţe judecătoreşti publice”, a precizat Beţişor.

Fluxul de știri
0