Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Filat a transmis astăzi un mesaj

© Sputnik / Евгений ПанасенкоВлад Филат
Влад Филат - Sputnik Moldova
Abonare
Ex-premierul Vladimir Filat, învinuit de procurori de corupere pasivă şi trafic de influenţă în dosarul fraudelor bancare, a declarat că este nevinovat.

CHIŞINĂU, 5 ian – Sputnik. Spectacolul continuă. Mă declar nevinovat. Acestea au fost cuvintele pe care le-a strigat marţi la Judecătoria Buiucani ex-premierul Vladimir Filat învinuit de procurori de corupere pasivă şi trafic de influenţă în dosarul fraudelor bancare. 

Vlad Filat Влад Филат - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Filat, adus încătuşat la judecată

Magistraţii au prelungit marţi la solicitarea procurorilor arestul preventiv pe numele lui Filat cu încă 90 de zile. Astfel, ex-premierul urmează să mai stea în celula din Penitenciarul nr.13 până în a doua decadă a lunii aprilie.

Filat a fost escortat încătuşat marţi la Judecătoria Buiucani de mai mulţi ofiţeri ai Departamentului cu destinaţie specială „Pantera”.

Procurorii au transmis în judecată materialele pentru o parte dintre capetele de acuzare care îi sunt aduse lui Vladimir Filat.

Filat se află în arest preventiv în Penitenciarul nr. 13 din Chişinău. Acesta a fost reţinut la 15 octombrie 2015 sub acuzaţia de corupere pasivă şi trafic de influenţă. Filat are statut de învinuit în dosarul fraudelor bancare. Procurorii îl învinuiesc pe Filat că, în perioada în care deţinea funcţia de prim-ministru, ar fi primit de la un om de afaceri mijloace financiare şi bunuri în sumă de 250 de milioane de dolari pentru acordarea diferitor servicii.

Fluxul de știri
0