Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

De Crăciun, Mitropolia Moldovei le va împărți copiilor cadouri

© Sputnik / Тарас Литвиненко / Accesați arhiva multimediaРаспятие и свечи
Распятие и свечи - Sputnik Moldova
Abonare
De Crăciun, la Catedrala din Chișinău va fi oficiat un serviciu divin, vor avea loc și alte activităţi prilejuite de sărbătoarea Crăciunului, a declarat pentru Sputnik Moldova protoiereul Vadim Cheibaș.

CHIȘINĂU, 6 ian — Sputnik. Secretarul Mitropoliei Chişinăului şi a întregii Moldove, protoiereul Vadim Cheibaș, a comunicat miercuri pentru Sputnik Moldova că în ziua Ajunului de Crăciun pe stil vechi, la Catedrala Mitropolitană din Chișinău, la ora 17.00 va începe vecernia.

Potrivit lui, aceste slujbe de ajun vor avea loc în mai multe biserici ortodoxe din Moldova.

школа - Sputnik Moldova
Biserica „Adormirea Maicii Domnului” ajută copiii săraci să meargă la școală

"Iar deja joi, la ora 9.00 dimineața, va începe Liturghia solemnă, pe care o va oficia mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Vladimir. În această zi, după Liturghie, mitropolitul va împărți daruri copiilor enoriașilor", a spus Cheibaș.

El a mai adăugat că în unele lăcașe Liturghia va fi oficiată joi, cu începere de la 00.00, dar la Catedrala din Chișinău deja s-a format o tradiție ca această slujbă să fie oficiată anume dimineața.

Vineri, 8 ianuarie, la Catedrală va avea loc un alt serviciu divin cu participarea tuturor ierarhilor superiori ai Bisericii Ortodoxe din Moldova. După asta, la reședința Mitropoliei, va avea loc o masă de sărbătoare.

Fluxul de știri
0