Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Lupu: suntem blocaţi iarăşi de PLDM

© privesc.euMarian Lupu
Marian Lupu - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit lui Marian Lupu, negocierile privind formarea unei majorităţi parlamentare au intrat blocaj chiar de la prima întâlnire, iar acum părţile aşteaptă decizia organelor de conducere ale PLDM.

CHIŞINĂU, 5 ian – Sputnik. După negocierile de marţi seara între PLDM, PDM, PL şi Grupul Leancă, liderul democraţilor, Marian Lupu, a declarat că a constatat un blocaj.

„În situaţia actuală şi în condiţiile actuale constat un blocaj din caza poziţiei colegilor de la PLDM, care insistă pe decizia anterioară a Consiliului Politic Naţional. PDM are poziţia sa neschimbată. Fiind prima fracţiune ca număr, de orientare proeuropeană, am reiterat că ne asumăm noi funcţia de prim-ministru”, a spus Lupu.

Премьер-министр Молдовы Валерий Стрелец - Sputnik Moldova
Politică
Ce vrea de această dată PLDM şi ce previziuni face Valeriu Streleţ

Liderul democraţilor a precizat că „în situaţia de azi nu-i vorba numai despre 20 de deputaţi, ci şi despre declaraţia semnată de democraţi cu alţi 14 deputaţi privind constituirea platformei social-democrate”.

„Sunt mandatat de 35 de deputaţi din Parlamentul ţării, adică de mai mult decât o treime”, a subliniat Lupu.

Politicianul a mai menţionat că cei de la PLDM au cerut termen până la finele săptămânii, ca să convoace Consiliul Politic Naţional al formaţiunii şi să vină cu o decizie la negocieri.

„Nu ştim cu ce se va termina Consiliul Politic Naţional al PLDM. I-am întrebat despre probabilitatea unei sau altei decizii, iar ei nu au fost în star să ne spună ceva”, a mai relatat Lupu.

„Vedem decizia colegilor, după care decidem cum acţionăm şi cum rezolvăm problemele”, a punctat Lupu.

Fluxul de știri
0