Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Situaţia din peninsula Coreeană este aproape de război

© Sputnik / Сергей Пятаков / Accesați arhiva multimediaДЕМАРКАЦИОННАЯ ЛИНИЯ
ДЕМАРКАЦИОННАЯ ЛИНИЯ - Sputnik Moldova
Abonare
În ajun, trupele RPDC şi cele ale Republicii Coreea au făcut un schimb de focuri de artilerie în regiunea zonei demilitarizate, după ce părţile au ordonat ca armatele să fie pregătite de război.

CHIŞINĂU, 21 aug — Sputnik. Situaţia din peninsula Coreeană este la moment aproape de un război, din cauza provocărilor politice şi militare continue din partea Coreei de Sud, a declarat vineri ambasadorul Coreei de Nord în China, Chi Che Ren, citat de RIA Novosti.

În ajun, între trupele RPDC şi cele ale Republicii Coreea s-a produs un schimb de focuri de artilerie, în regiunea zonei demilitarizate. Atât campania de propagandă reciprocă la frontieră, cât şi exerciţiile militare de proporţii pe care le-au început SUA şi Coreea de Sud, percepute de Phenian ca o repetiţie a războiului cu RPDC, au servit drept motive pentru cea mai serioasă agravare a situaţiei din ultimii câţiva ani.

După o înrăutăţire rapidă a situaţiei, părţile au ordonat ca armatele să fie pregătite de război.

„Situaţia din peninsula Coreeană este aproape de război din cauza provocărilor politice şi militare continue” din partea „forţelor imperialiste” ale SUA şi a guvernului Coreei de Sud, a declarat la o conferinţă de urgenţă Chi Che Ren.

El a precizat că la şedinţa de urgenţă din 20 august, „liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, a emis un decret care prevede ca trupele din prima linie să fie puse în alertă maximă, iar situaţia de „semirăzboi” să fie anunţată în regiunea de-a lungul liniei întâi, începând cu ora 17.00”.

„Dacă duşmanul va ignora avertizarea noastră finală, atunci vom fi nevoiţi să dăm o ripostă dură”, a declarat ambasadorul, subliniind că „trupele RPDC nu aruncă vorbe în vânt”.

Fluxul de știri
0