Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PL acuză PLDM de complicitate la fraudele bancare

© Sputnik / Мирослав РотарьМихай Гимпу
Михай Гимпу - Sputnik Moldova
Abonare
PLDM este gata să creeze o nouă alianţă cu PD, PL şi grupul Leancă doar dacă va avea dreptul de a înainta candidatul la funcţia de premier.

CHIŞINĂU, 5 ian – Sputnik.  Liderul PL Mihai Ghimpu acuză PLDM de provocarea alegerilor parlamentare anticipate şi de complicitate la banii furaţi din băncile Moldovei.

„Am constatat că unora le place ca oameni să trăiască în sărăcie. Am pierdut mai mult de o lună în discuţiile cu PLDM. Apoi a mai apărut un candidat care ne-a luat alte două săptămâni, iar acum a mai apărut nevoia şedinţei Consiliului politic al PLDM. M-a obosit şi cred că nu numai pe mine”, a declarat Ghimpu marţi seara după consultările comune cu PD, PLDM şi grupul Leancă cu privire la crearea unei noi majorităţi parlamentare.  

Nicolae Timofti - Sputnik Moldova
Politică
Preşedinţia: Timofti a stabilit termene şi a dat indicaţii fracţiunilor

„Bănuiesc că să trage de timp astfel ca să nu avem majoritate şi să mergem la alegeri anticipate. Pentru prima dată vă spun că noi liberalii nu ne temem de alegeri anticipate, ne e frică de ce va fi cu cetăţenii şi cu acest stat după alegeri”, a continuat liderul liberal.

Ghimpu a mai făcut un apropos în adresa PLDM, dând de înţeles că este complice la banii furaţi de la BEM.

„Cei care sunt cu pufuşor pe botişor în urma miliardului furat se dau mari şi tari”, a declarat Ghimpu.

În cazul în care până la 29 ianuarie 2016 nu va fi învestit un nou Guvern, Parlamentul Republicii Moldova va fi dizolvat şi vor fi anunţate alegeri parlamentare anticipate. Curtea Constituţională a statuat că imposibilitatea formării Guvernului în termen de 3 luni conduce la dizolvarea Parlamentului, chiar dacă această perioadă se circumscrie în ultimele 6 luni ale mandatului Președintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

Fluxul de știri
0