Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Preşedinţia: Timofti a stabilit termene şi a dat indicaţii fracţiunilor

© Preşedinţia Republicii MoldovaNicolae Timofti
Nicolae Timofti - Sputnik Moldova
Abonare
Preşedintele Timofti le-a pus fracţiunilor parlamentare un nou ultimatum şi a stabilit criterii pe care trebuie să le întrunească candidatul majorităţii la funcia de premier.

CHIŞINĂU, 5 ian – Sputnik. Preşedintele Timofti le-a solicitat partidelor ca în procesul de creare a unei coaliţii parlamentare să ţină cont de opţiunea majoritar proeuropeană a cetăţenilor Republicii Moldova, anunţă serviciul de presă al Preşedinţiei.

Sursa mai notează că Timofti le-a dar indicaţii deputaţilor ca „potenţialii candidaţi la funcţia de prim-ministru să fie selectaţi aşa încât ei să întrunească criteriile de integritate şi asupra lor să nu planeze suspiciuni de corupţie”.

Mihai Ghimpu - Sputnik Moldova
Politică
Ghimpu l-a avertizat pe Streleţ că „n-o să-i mai meargă”. Ce a avut în vedere

Preşedinţia mai notează că şeful statului, „le-a acordat parlamentarilor un termen de o săptămână, răstimp în care consultările ar urma să fie reluate”.

Potrivit sursei, la discuţii au participat lideri ai PLDM, PDM, PL şi exponenţi ai celor două grupuri parlamentare de deputaţi neafiliaţi — Popular European şi Social-Democrat.

Au fost invitaţi şi reprezentanţii PSRM şi PCRM, care însă nu au dat curs invitaţiei.

„În cadrul consultărilor nu a fost propus niciun candidat la funcţia de prim-ministru, partidele parlamentare cerând şefului statului timp suplimentar pentru crearea unei coaliţii politice şi identificarea unui candidat comun pentru această funcţie”, se mai precizează în comunicatul Preşedinţiei.

Preşedintele ţării, Nicolae Timofti, a reluat marţi consultările cu fracțiunile și grupurile parlamentare, în vederea desemnării unui candidat la funcția de prim-ministru.

Fluxul de știri
0