Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ghimpu l-a avertizat pe Streleţ că „n-o să-i mai meargă”. Ce a avut în vedere

© privesc.euMihai Ghimpu
Mihai Ghimpu - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul liberalilor moldoveni a dat asigurări că el şi echipa sa vor face totul pentru a evita alegerile parlamentare anticipate, iar celor care vor încerca să tergiverseze negocierile n-o să le meargă.

CHIŞINĂU, 5 ian – Sputnik. Liderul liberalilor moldoveni, Mihai Ghimpu, susţine că deja au loc discuţii privind desemnarea unui candidat pentru funcţia de premier, însă la ora actuală încă nu a fost numită nicio persoană. Totodată, acesta a declarat că lui Valeriu Streleţ nu-i va mai reuşi să tergiverseze procesul de negocieri.

„Nu am ajuns la a discuta vreun nume, fiindcă e corect să ne întrunim noi, fracţiunile parlamentare şi să vedem cine-i de acord să formăm o majoritate parlamentară, iar majoritatea va trebui să anunţe pe cine îl susţine, aşa cum prevede hotărârea Curţii Constituţionale a Republicii Moldova”, a declarat Ghimpu.

Mihai Ghimpu Михай Гимпу - Sputnik Moldova
Politică
Ghimpu a dat de pământ cu lista lui Sturza

Ghimpu, la fel ca şi Leancă, a criticat maniera în care liberal-democraţii şi-au anunţat participarea la discuţii: „nimeni nu trebuie să vină cu condiţii. Toţi au dreptul să vină cu propuneri, dar nimeni nu are dreptul să pună condiţii. Dacă din start ei pun condiţii, înseamnă cu nu vor majoritate”, a opinat Mihai Ghimpu.

Referindu-se la condiţiile puse de PLDM, liberalul a mai menţionat că: „noi am mai mers pe această cale, însă de data asta nu o să-i mai meargă lui Streleţ să ne poarte iarăşi o lună şi jumate. Vrea, bine, nu — la revedere şi bună ziua”.

Ghimpu a dat asigurări că „PL va face tot posibilul ca să evite alegerile anticipate”.

„Pentru noi este mai importantă Europa decât PLDM. Mai bine ne ducem la Padova, la Milano, decât la Novosibirsc sau la Tomsk”, a punctat Ghimpu.

Fluxul de știri
0