Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Decis: cel puţin până la primăvară, Filat va sta în puşcărie

© Sputnik / Евгений ПанасенкоВлад Филат
Влад Филат - Sputnik Moldova
Abonare
Termenul de arest preventiv pe numele lui Vlad Filat a fost prelungit. Judecata a considerat că în următoarele trei luni politicianul trebuie să stea în penitenciar.

CHIŞINĂU, 5 ian – Sputnik. Instanţa de judecată a decis marţi să prelungească termenul de arest în penitenciar pentru fostul premier Vlad Filat cu încă 90 de zile.

Vlad Filat la Curtea de Apel Влад Филат - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Filat vrea să fie judecat public

Procurorul Adriana Bețișor a anunțat, după încheierea ședinței de judecată, a fost admis demersul Procuraturii Anticorupție privind prelungirea termenului de arest preventiv pe numele liderului PLDM cu încă 90 de zile.

Procurorii au solicitat prelungirea aplicării acestei măsuri preventive, invocând şi de această dată necesitatea asigurării unei desfăşurări normale a procesului, dar şi pericolul influenţării de către învinuit a martorilor sau distrugerea de către acesta a probelor.

Ex-premierul este acuzat în dosarul fraudelor bancare de corupere pasivă şi trafic de influenţă. Filat se află în arest preventiv în Penitenciarul nr. 13 din Chişinău. Acesta a fost reţinut la 15 octombrie 2015 chiar în sala Parlamentului Republicii Moldova.

Fluxul de știri
0