Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Filat vrea să fie judecat public

© Sputnik / Vladimir PolusatovVlad Filat la Curtea de Apel Влад Филат
Vlad Filat la Curtea de Apel Влад Филат - Sputnik Moldova
Abonare
Magistraţii de la Judecătoria Buiucani se află în deliberare. Aceştia decid dacă procesul de judecată în care este învinuit Filat să fie public sau secret.

CHIŞINĂU, 5 ian – Sputnik. Apărarea ex-premierului Vladimir Filat solicită ca procesul de judecată în care clientul său este acuzat de corupere pasivă şi trafic de influenţă în dosarul fraudelor bancare să fie public. 

Judecătoria Buiucani a început marţi, 5 ianuarie, într-o nouă componenţă examinarea dosarului ex-premierului. Filat a fost escortat încătuşat până în sala de judecată de mai mulţi ofiţeri din cadrul Detaşamentului cu misiuni speciale „Pantera”. 

Vlad Filat Влад Филат - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Vladimir Filat are şanse să stea în arest preventiv până în aprilie

La această oră completul de judecată se află în proces de deliberare.

„Instanţa decide dacă procesul să fie public sau secret. Am pledat pentru publicitatea acestui proces pentru că rezonanţa acestui caz este mare”, a declarat avocatul Igor Popa. 

Avocatul a mai spus că dosarul este examinat de trei judecători noi.

„Nu au fost motive de recuzare. Nu ne sunt cunoscute la această etapă circumstanţe care ar servi motiv de recuzare”, a precizat Popa. 

Procurorii au transmis în decembrie anul trecut în judecată materialele pentru o parte dintre capetele de acuzare care îi sunt aduse lui Vladimir Filat. Aceştia au solicitat marţi în instanţă prelungirea mandatului de arest preventiv pe numele ex-premierului cu încă 90 de zile. 

Ex-premierul este acuzat în dosarul fraudelor bancare de corupere pasivă şi trafic de influenţă. Filat se află în arest preventiv în Penitenciarul nr. 13 din Chişinău. Acesta a fost reţinut la 15 octombrie 2015 chiar în sala Parlamentului Republicii Moldova.

Fluxul de știri
0