Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum vor discuta reprezentanții PSRM cu Timofti

© Sputnik / Miroslav RotariVlad Bătrîncea
Vlad Bătrîncea - Sputnik Moldova
Abonare
Socialiștii continuă să insiste asupra dizolvării Parlamentului, a declarat pentru Sputnik Moldova Vlad Bărtâncea, secretarul executiv al PSRM.

CHIȘINĂU, 5 ian — Sputnik. Secretarul executiv al Partidului Socialiştilor, Vlad Bătrâncea, i-a comunicat marți corespondentului Sputnik că PSRM nu va participa la consultările cu președintele țării, Nicolae Timofti, în vederea desemnării unei noi candidaturi la funcţia de prim-ministru.

„Noi rămânem pe aceleași poziții. În cadrul acestui Parlament este imposibil de ales un guvern cu adevărat funcțional. Noi continuăm să insistăm asupra dizolvării Parlamentului și anunţării alegerilor anticipate", a spus Bătrâncea.

Протест Додон - Sputnik Moldova
Politică
Dodon: vom demonstra că Timofti a uzurpat puterea

Potrivit acestuia, PSRM susține decizia Curții Constituționale în care se menţionează că Parlamentul va trebui dizolvat, dacă până la 29 ianuarie nu va fi ales un nou guvern.

Administraţia prezidenţială a anunţat marți că şeful statului începe negocierile cu fracțiunile parlamentare în vederea desemnării unui nou candidat pentru premier.

Anterior, Curtea Constituțională a decis că dacă deputații nu vor învesti noul guvern până la 29 ianuarie 2016, Parlamentul țării poate fi dizolvat.

Fluxul de știri
0