Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon: vom demonstra că Timofti a uzurpat puterea

© Sputnik / Мирослав РотарьПротест Додон
Протест Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Socialiştii vor încerca să demonstreze în faţa Curţii Constituţionale că Preşedintele Timofti ar fi încălcat Constituţia. În opinia lui Igor Dodon, Timofti trebuie demis şi pedepsit conform legii.

CHIŞINĂU, 15 dec – Sputnik. Socialiştii vor depune marţi o sesizare al Curtea Constituţională. Preşedintele PSRM, Igor Dodon, a anunţat pe pagina sa de Facebook că autorii sesizării vor cere Curţii să constate câteva încălcări grave ale Constituţiei, pe care le-ar fi comis Preşedintele Nicolae Timofti. Nicolae Timofti riscă demisia din funcția de președinte și intentarea unui dosar penal pentru uzurparea puterii în…

„Nicolae Timofti riscă demisia din funcţia de preşedinte şi intentarea unui dosar penal pentru uzurparea puterii în stat. Să ne amintim că Preşedintele Timofti a fost obligat să înainteze un candidat la funcţia de prim-ministru în termen de 45 de zile de la demiterea Guvernului Streleţ (29 octombrie a.c.)”, a scris Igor Dodon.

Nicolae Timofti - Sputnik Moldova
Politică
A devenit cunoscut motivul real din care Timofti nu va demisiona

Pe 14 decembrie acest termen a expirat.

Liderul socialiştilor a subliniat că „în legătură cu această încălcare flagrantă a Constituţiei Republicii Moldova” socialiştii înaintează o sesizare la Curtea Constituțională. Prin aceasta Curţii îi va fi solicitată „constatarea comiterii unui act de uzurpare a puterii în stat prin intermediul instituţiei prezidenţiale”.

„Vom cere demisia lui Timofti, precum şi dizolvarea actualei legislaturi. Timofti și guvernarea au trecut linia roșie, și-au permis ceea ce e de nepermis – au violat Constituția statului”, a mai scris Igor Dodon.

În opinia lui Dodon, pentru faptele la care s-a referit Timofti ar trebui să fie demis şi să fie pedepsit conform legii.

Fluxul de știri
0