Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Turnură neaşteptată: cei 14 foşti comunişti vor acţiona separat de PDM

© Sputnik / Мирослав РотарьПарламент
Парламент - Sputnik Moldova
Abonare
Cel puţin la prima etapă a negocierilor de formare a unei alianţe majoritare în Parlament, deputaţii plecaţi din PCRM vor încerca să poarte discuţii separate cu fracţiunile parlamentare.

CHIŞINĂU, 5 ian – Sputnik. Cei 14 deputaţi care au plecat din PCRM nu vor participa la negocierile de marţi seara între PDM, PL, PLDM şi Grupul Leancă, dar vor iniţia discuţii separate cu unele grupuri de deputaţi, a declarat în exclusivitate pentru Sputnik Moldova deputatul Sergiu Stati.

Парламент Молдовы - Sputnik Moldova
Politică
Plahotniuc şi cei 14 foşti deputaţi ai PCRM pun la cale un plan grandios

Deputatul a precizat că grupul de deputaţi care au plecat din PCRM pentru a participa la formarea Platformei Social-Democrate nu vor negocia alături de PDM formarea majorităţii parlamentare.

„Vom invita fracţiunile la discuţii separate. Nu sunt sigur dacă ne va reuşi un dialog şi cu PL, dar ne dorim cel puţin o discuţie cu cei de la PLDM, ca să înţelegem ce au ei de gând”, a declarat Stati.

Marţi, fracţiunile parlamentare au purtat consultări cu şeful statului, după care au anunţat că revin la negocieri în vederea formării unei majorităţi parlamentare capabile să susţină un guvern.

Tentativa de luni de învestire a unui guvern în frunte cu un candidat desemnat de Preşedintele Timofti a eşuat.

Fluxul de știri
0