Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Leancă vrea un „compromis maxim”

© Sputnik / Мирослав РотарьIurie Leancă Юрий Лянкэ
Iurie Leancă Юрий Лянкэ - Sputnik Moldova
Abonare
În opinia lui Iurie Leancă la ora actuală este nevoie de negocieri prin care să se ajungă la un compromis, dar nu de declaraţii de genul celor făcute de reprezentanţii liberal-democraţilor.

CHIŞINĂU, 5 ian – Sputnik. Eşecul tentativei de luni de învestirea a guvernului a fost cauzat de lipsa unei majorităţi parlamentare, consideră ex-premierul Iurie Leancă.

„Este nevoie de o majoritate şi de un guvern ce va fi o reflecţie a acestei majorităţi”, a declarat Leancă marţi după discuţiile cu Nicolae Timofti.

Iurie Leanca - Sputnik Moldova
Politică
Lui Leancă nu-i mai rămâne decât să spere în "formula magică"

În opinia lui Leancă, noua majoritate şi guvernul său trebuie să aibă un mandat foarte clar, să fie rezultatul unui compromis şi să se axeze pe reforme şi angajamente în faţa partenerilor externi.

„Sper că azi deja vom începe şi negocierile, nu doar discuţiile. Rezultatul scontat este o majoritate cu angajamente foarte clare, axată pe reforme”, a spus Leancă.

Acesta a criticat poziţia liberal-democraţilor, exprimată de Valeriu Streleţ, care îşi revendică în mod ultimativ dreptul de a propune candidatul la funcţia de prim-ministru.

„Prin declaraţii nu avansăm prea mult, ci e nevoie de negocieri şi de un compromis maxim de care are nevoie ţara. Eşecul tentativei de ieri a fost cauzat de lipsa majorităţii parlamentare”, a spus politicianul.

Fluxul de știri
0