Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Lui Leancă nu-i mai rămâne decât să spere în "formula magică"

© Sputnik / Rodion ProcaIurie Leanca
Iurie Leanca - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentanţii partidelor proeuropene continuă să caute compromisuri şi formule de depăşire a crizei politice din ţară. Aceştia încearcă să refacă guvernarea proeuropeană de la Chişinău, sperând la identificarea unor formule magice.

CHIŞINĂU, 18 dec – Sputnik. În opinia lui Iurie Leancă, blocajul în care au ajuns partidele implicate în negocieri (PDM, PLD;, PL şi Grupul Leancă) nu a putut fi depăşit nici vineri, când cele patru formaţiuni au purtat noi consultări cu Preşedintele Timofti.

„Preşedintele ne-a oferit o pauză de câteva zile. Până luni vom încerca să găsim o formulă magică, ca să facem paşi decisivi”, a declarat Iurie Leancă.

Nicolae Timofti - Sputnik Moldova
Politică
Timofti a decis să mai aştepte cu numirea premierului

Potrivit lui, în ultimele şase săptămâni liberal-democraţii doar hotărau dacă participă sau nu în procesul de negocieri, iar în această săptămână toate părţile implicate în discuţiile de constituire a coaliţiei caută mecanismul de formare a cabinetului de miniştri.

„Împreună cu colegii de partid trebuie să analizăm acţiunile de mai departe, inclusiv pentru situaţia în care luni nu vom reuşi să ajungem la o înţelegere. Este vorba despre obligaţiuni, despre faptul cine poate propune candidatul, cine va deveni candidatul care va putea reprezenta o majoritate parlamentară funcţională”, a spus Leancă.

Anterior Preşedintele a decis să amâne pentru luni luarea unei decizii privind numirea premierului, în cazul în care PDM, PLDM, PL şi grupul Leancă nu vor reuşi să ajungă la consens. Consultările de vineri ale preşedintelui Moldovei, Nicolae Timofti, cu liderii formaţiunilor proeuropene — PDM, PLDM, PL şi grupul condus de Iurie Leancă — nu s-au dat vreun rezultat pozitiv.

 

Fluxul de știri
0