Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Democraţii şi foştii comunişti participă în mod coordonat la negocieri

© privesc.euMarian Lupu
Marian Lupu - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit lui Marian Lupu, grupul cel mai mare din Parlament la ora actuală este Platforma social-democrată care îi reuneşte pe cei 14 foşti comunişti care au părăsit fracţiunea PCRM şi pe deputaţii de la PDM. Ei vor negocia împreună cu celelalte grupuri parlamentare.

CHIŞINĂU, 5 ian – Sputnik. Marţi au demarat oficial consultările fracţiunilor şi grupurilor parlamentare cu şeful statului, iar până la cel târziu12 ianuarie va deveni clar dacă e posibilă formarea unei majorităţi parlamentare, a declarat preşedintele PDM, Marian Lupu, după discuţia de marţi cu Preşedintele Timofti.

„Procesul de negocieri urmează să fie finalizat pe 11 sau 12 ianuarie. Către 14 ianuarie vom informa preşedintele ţării despre faptul că fie am format o majoritate parlamentară, care are un candidat la funcţia de prim-ministru, fie, dacă nu reuşim până la 11 ianuarie să formăm majoritatea, venim şi îl anunţ pe şeful statului că asta este situaţia”, a spus Marian Lupu.

Мариан Лупу Marian Lupu - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Lupu: până la 11 ianuarie vom identifica noul candidat la funcţia de premier

Liderul democraţilor a mai spus că marţi la 16.00 reprezentanţii PDM, PLDM, PPEM şi PL se întrunesc într-o primă rundă de negocieri, la invitaţia democraţilor.

Lupu a mai subliniat că în cadrul acestor negocieri democraţii vin împreună cu cei 14 foşti deputaţi comunişti într-un număr de 35, „de pe o poziţie coordonată, de pe o poziţie comună”.

Politicianul a mai subliniat că acum sarcina principală este formarea majorităţii parlamentare şi că nu are sens să se discute la ora actuală despre candidatul la funcţia de premier, atâta timp cât nu este clar dacă va fi o majoritate parlamentară şi cum va arăta aceasta.

Fluxul de știri
0