Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vladimir Filat are şanse să stea în arest preventiv până în aprilie

© Photo : Igor VzorovVlad Filat Влад Филат
Vlad Filat Влад Филат - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorii au solicitat în judecată prelungirea mandatului de arest preventiv pe numele ex-premierului Vladimir Filat cu încă 90 de zile.

CHIŞINĂU, 5 ian – Sputnik. Procurorii anticorupţie au solicitat marţi în cadrul şedinţei de judecată prelungirea mandatului de arest preventiv pe numele ex-premierului Vladimir Filat cu încă 90 de zile, a declarat pentru Sputnik purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale Maria Vieru. 

Vlad Filat Влад Филат - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Filat, adus încătuşat la judecată

Judecătoria Buiucani a început marţi, 5 ianuarie, într-o nouă componenţă examinarea dosarului ex-premierului. Filat a fost escortat încătuşat până în sala de judecată de mai mulţi ofiţeri din cadrul Detaşamentului cu misiuni speciale „Pantera”.

Dacă judecătorii vor admite demersul procurorilor anticorupţie, atunci mandatul de arest preventiv al lui Filat va fi prelungit până în a doua decadă a lunii aprilie.

Ex-premierul este acuzat în dosarul fraudelor bancare de corupere pasivă şi trafic de influenţă. Filat se află în arest preventiv în Penitenciarul nr. 13 din Chişinău. Acesta a fost reţinut la 15 octombrie 2015 chiar în sala Parlamentului Republicii Moldova.

Fluxul de știri
0