Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Lupu despre sinceritatea PLDM: ei nu negociază, ci vor dreptul de veto

© privesc.euMarian Lupu
Marian Lupu - Sputnik Moldova
Abonare
Marian Lupu, liderul PDM, a sugerat că liberal-democraţii vin la negocierile de formare a alianţei, dar în realitate ei fac un joc care urmăreşte alte obiective.

CHIŞINĂU, 14 dec – Sputnik. Luni PDM, PLD; PL şi „Grupul Leancă” au discutat la modul direct mecanismele de formare a majorităţii parlamentare, a guvernului, dar şi cum urmează să funcţioneze acest guvern, a declarat Marian Lupu după negocieri.

„Vom mai discuta pe la partide şi mâine vom reveni la negocieri. Formula trebuie să fie clară,  cum anume desemnăm premierul. Am constatat o diferenţă între ce au declarat colegii de la PLDM anterior şi ce declară ei acum”, a menţionat Lupu.

Valeriu Streleţ - Sputnik Moldova
Politică
Streleţ: vrem dreptul exclusiv de a propune premierul

Potrivit preşedintelui PDM, „dacă până acum, la propunerea PLDM, se disc despre un candidat neafiliat, azi ei deja au schimbat macazul. De asemenea, liberal-democraţii nu mai acceptă formula anterioară şi anume cea a numărului de mandate în parlamentul ţării în baza căreia se decide ce partid va desemna premierul”.

„Au răspuns spectaculos. A fost o turnură bruscă. Ei nu discută ci revendică dreptul PLDM de a desemn premierul. Mai mult, ei au trecut de la candidatul absolut apolitic la unul posibil absolut politic”, a mai precizat Lupu.

În opinia lui Marian Lupu, poziţia PLDM este „o întoarcere de macaz. Au băgat în confuzie toţi participanţii la negocieri. Mai că nu insistă asupra dreptului de veto asupra procesului de negocieri. Dar ar trebui să nu uităm că e vorba despre un guvern de coaliţie”, a mai declarat liderul PDM.

Concluzia, potrivit lui Marian Lupu, este că urmează să devină clară „care e realitatea şi care este poziţia de fapt a PLDM. Dacă ei doresc cu adevărat negocieri”.

„Am impresia că deja e vorba despre strategii şi nu de emoţii. Probabil se face un anumit joc. Mâine vom continua discuţiile, pe care e greu să le numim negocieri. Dar dialogul trebuie să fie continuat”, a punctat Marian Lupu.

Fluxul de știri
0