Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

La Preşedinţie încep discuţiile despre candidatul la funcţia de premier

© Sputnik / Miroslav RotariTimofti Lupu Тимофти Лупу
Timofti Lupu Тимофти Лупу - Sputnik Moldova
Abonare
Preşedintele ţării, Nicolae Timofti, va purta marţi consultările cu fracțiunile și grupurile parlamentare, în vederea desemnării unui candidat la funcția de prim-ministru.

CHIŞINĂU, 5 ian – Sputnik. Preşedintele ţării, Nicolae Timofti, reia la 5 ianuarie consultările cu fracțiunile și grupurile parlamentare, în vederea desemnării unui candidat la funcția de prim-ministru.

Potrivit Preşedinţiei, la ora 11.00 șeful statului va avea consultări cu Partidul Liberal Democrat, iar la ora 11.30 urmează consultări cu Partidul Liberal. 

Мариан Лупу Marian Lupu - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Lupu: până la 11 ianuarie vom identifica noul candidat la funcţia de premier

Timofti se va întâlni la ora 12.00 cu Partidul Democrat și cu reprezentanții celor 14 deputați neafiliați.

Grupul deputaților neafiliați condus de Iurie Leancă a fost invitat la consultările cu Timofti cu începere de la ora 13.15.

La consultări vor fi invitaţi şi reprezentanţii PCRM şi PSRM.

Şedinţa specială a Parlamentului de luni unde urma să fie dezbătut programul de guvernare şi lista Cabinetului Ion Sturza a eşuat din cauza lipsei de cvorum. La şedinţa de luni s-au prezentat doar 47 de deputaţi din 101. 

Fluxul de știri
0