Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Marian Lupu i-a dat un sfat lui Traian Băsescu

© Sputnik / Miroslav RotariŞedinţa Comisiei politică externă şi integrare europeană Lupu
Şedinţa Comisiei politică externă şi integrare europeană Lupu - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Liderul PDM, Marian Lupu, i-a sugerat fostului preşedinte al României, Traian Băsescu, să nu-şi permită declaraţii privind Republica Moldova, care sunt contrare dreptului internaţional.

CHIŞINĂU, 4 dec – Sputnik. Preşedintele PDM, Marian Lupu, a refuzat să comenteze declaraţiile făcute recent de fostul preşedinte român, Traian Băsescu, care a dat „sfaturi de urmat” în eventualitatea respingerii de către Parlamentul de la Chişinău a candidaturii lui Ion Sturza la funcţia de premier. Însă liderul democrat i-a dat, la rândul său, un sfat lui Băsescu.

Траян Бэсеску, Traian Băsescu - Sputnik Moldova
Băsescu, urmărit penal în dosarul jurnaliştilor răpiţi în Irak

Ex-preşedintele României a declarat în ajun că dacă guvernul propus de Sturza nu va obţine, din caza „jocurilor” făcute de Plahotniuc, un vot favorabil în Parlament, atunci acesta ar merita să fie „evacuat” din  Republica Moldova. Băsescu a mai făcut şi anterior unele declaraţii nu tocmai „reverenţioase” în care a fost vizat membrul PDM Vlad Plahotniuc.

Fiind solicitat de presă să comenteze cele spuse de Băsescu, Marian Lupu a declarat că refuză să facă acest lucru.

Totodată, şeful democraţilor a sugerat că Băsescu ar trebui să fie mai atent la ceea ce spune. În opinia lui Lupu, unele declaraţii ale fostului preşedinte român ar putea fi calificate drept ingerinţă în treburile interne ale altui stat şi anume ale Republicii Moldova.

Fluxul de știri
0