Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Aproape o treime din deputaţi ignoră şedinţa de luni a Parlamentului

© Sputnik / Miroslav RotariSala de ședințe a Parlamentului
Sala de ședințe a Parlamentului - Sputnik Moldova
Abonare
Aproape o treime din deputaţi au anunţat că vor boicota şedinţa de luni a Parlamentului, în cadrul căreia va fi discutat programul de guvernare şi componenţa Guvernului Sturza.

CHIŞINĂU, 4 ian – Sputnik. Cei şapte deputaţi din fracţiunea Partidului Comuniştilor din Republica Moldova consideră şedinţa specială a Parlamentului de luni drept un spectacol cu actori nepotriviţi şi regie falsă pentru viitorul ţării. 

„Fracţiunea PCRM declară că nu va participa la şedinţa specială şi nu va acorda votul de încredere Programului de activitate al Guvernului Republicii Moldova şi a întregii liste a Guvernului înaintate de domnul Ion Sturza”, anunţă PCRM.

Parlamentul Republicii Moldova se convoacă, la ora 14.00, într-o şedinţă specială privind dezbaterea Programului de activitate şi desemnarea noului Guvern. 

Парламент Молдовы - Sputnik Moldova
Politică
Luni Parlamentul va încerca să învestească guvernul. Analiştii sunt sceptici

Potrivit comuniştilor, „Sturza a condus Executivul în anul 1999 timp de aproape zece luni şi Guvernul nu a reuşit să dirijeze ţara într-un mod cuvenit”. „Astfel, la 9 noiembrie 1999 deputaţii comunişti au votat pentru demiterea Guvernului Sturza. A fost un vot decisiv, unul argumentat şi motivat”, potrivit PCRM.

„Prezentându-se drept un candidat “apolitic”, domnul Sturza a făcut mai multe declaraţii politice neîntemeiate. Candidatul desemnat nu a fost prezent în ţară mai mult timp, nici pe plan politic, nici pe cel economic. Prin urmare, el creează impresia unui “observator din exterior”, ce nu ne permite să contăm pe capacităţile lui de a guverna într-o situaţie de criză profundă. Candidaţii la funcţia de miniştri, cu excepţia unora, reprezintă “umbre” din trecut, iar Programul de activitate înaintat de către candidat nu este altceva decât un set de lozinci “la modă” şi nu are nici o tangenţă cu problemele acute ale ţării”, anunţă PCRM.

Anterior şi liderul PSRM a declarat că fracţiunea socialiştilor, formată din 24 de deputaţi, nu va participa la şedinţa specială a Parlamentului din 4 ianuarie.

Astfel, 31 de deputaţi nu vor participa la şedinţa de luni a Parlamentului. Din cei 101 deputaţi, în sală urmează să fie prezenţi 70. 

Fluxul de știri
0