Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Peripeţii pe drumurile naţionale de Revelion

© Sputnik / Мирослав Ротарьдорога транспорт drum transport
дорога транспорт drum transport - Sputnik Moldova
Abonare
În perioada 31 decembrie 2015 – 3 ianuarie 2016, pe teritoriul ţării au fost depistaţi şi documentaţi 42 de şoferi în stare de ebrietate.

CHIŞINĂU, 4 ian – Sputnik. Un caz grav a avut loc chiar de Revelion, în jurul orei 12.00, pe strada Decebal din municipiul Bălţi. Șoferul unui automobil de model „Mercedes” a tamponat două mașini aflate în trafic, după care a fugit de la locul accidentului.

În doar 3 minute, maşina implicată în accident a fost depistată de poliţişti pe o stradă din oraş. La cerinţele legitime ale inspectorilor de a stopa, şoferul nu s-a subordonat. Deplasarea acestuia a fost blocată, iar conducătorul auto a oprit autovehiculul, tamponând mașina de serviciu a poliției şi un alt automobil parcat în preajmă. 

припаркованные машины на дороге masini parcate pe drum - Sputnik Moldova
Veste proastă pentru şoferi în anul 2016

La volanul mașinii s-a dovedit a fi un bălțean de 40 de ani. Şoferul conducea autovehiculul  în stare de ebrietate, având o concentraţie de alcool de 1,34 mg/litri în aerul expirat.

Conform legislaţiei în vigoare, concentraţia maximă admisibilă de alcool este de 0,15 mg/litri în aerul expirat şi 0,3 g/litri în sânge.

Conform Codului Contravențional al Republicii Moldova, conducerea vehiculului de către o persoană care se află în stare de ebrietate alcoolică se sancţionează cu amendă de 3 mii de lei cu privarea de dreptul de a conduce maşina pe un termen de la 2 la 3 ani.

Fluxul de știri
0