Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Veste proastă pentru şoferi în anul 2016

© Sputnik / Мирослав Ротарьприпаркованные машины на дороге masini parcate pe drum
припаркованные машины на дороге masini parcate pe drum - Sputnik Moldova
Abonare
În a doua parte a lui 2016, conducătorii auto din Moldova ar putea să fie nevoiţi să plătească şi mai mult pentru carburanţi, în condiţiile în care petrolul ar putea să se scumpească semnificativ la bursele internaţionale.

CHIŞINĂU, 22 dec – Sputnik. În 2016, preţul petrolului ar putea să crească la bursele internaţionale mai mult decât de două ori, consideră unii experţi.

Şeful „Gazprom Nefti”, Alexandr Diukov, citat de experţii agenţiei Alpari, susţine că deşi este posibilă o ieftinire şi mai accentuată a petrolului, asta va fi doar o tendinţă pe termen scurt. În 2016 această hidrocarbură ar putea să ajungă la 90 – 100 de dolari barilul.

Нефтяная платформа Приразломная Platformă petrolieră - Sputnik Moldova
Preţurile mondiale la petrol scad în rezultatul excedentului de ofertă pe piaţă

În opinia experţilor Alpari, această prognoză, deşi pare a fi exagerat de îndrăzneaţă, ar putea fi, totuşi, întemeiată.

„Actualul nivel al preţurilor presupune falimentul automat al multor producători şi ţări exportatoare”, susţin experţii Alpari.

Potrivit acestora, ceea ce se întâmplă la ora actuală va conduce la diminuarea cotelor de extragere şi astfel piaţa petrolieră mondială va reveni la preţurile de plus/minus 100 dolari barilul.

Unii experţi în economie din Moldova subliniază că dacă aceste prognoze se vor dovedi a fi reale, conducătorii auto din Moldova vor fi nevoiţi să scoată mai mulţi bani din buzunar pentru carburanţi. Piaţa moldovenească a produselor petroliere, potrivit lor, reacţionează semnificativ doar la scumpirea petrolului pe pieţele internaţionale, dar nu şi la ieftinirea acestuia.

Fluxul de știri
0