Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Flux mare de călători la frontiera de stat

© Sputnik / Rodion ProcaPoliția de frontieră
Poliția de frontieră - Sputnik Moldova
Abonare
Poliția de Frontieră anunță că a crescut fluxul de călători la frontiera Republicii Moldova cu Uniunea Europeană.

CHIŞINĂU, 2 ian – Sputnik. Conform datelor parvenite de la Direcţiile Regionale ale Poliţiei de Frontieră, în punctele de trecere, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară, se atestă o creștere ușoară a fluxului de persoane şi mijloace de transport. În special, se estimează creşteri ale traficului în punctele de trecere situate la frontiera cu România, pe direcția ieșire din Moldova. 

A truck carrying humanitarian aid for people in southeastern Ukraine at the Donetsk checkpoint. - Sputnik Moldova
România a suplimentat numărul de grăniceri la frontiera cu Moldova

Cel mai solicitat punct de trecere a frontierei este cel de la Leuşeni-Albiţa. Poliția de Frontieră recomandă cetățenilor să opteze pentru tranzitarea frontierei prin  punctele de trecere din proximitate, cum ar fi: Sculeni-Sculeni sau Cahul-Oancea.

Pentru a evita formarea rândurilor de persoane şi transport, precum şi pentru a reduce timpul de aşteptare la controlul de frontieră, încă de la 16 decembrie 2015, polițiștii de frontieră activează conform unui regim special. 

În vederea prevenirii şi combaterii infracționalității transfrontaliere, Poliția de Frontieră și-a intensificat relaţiile de colaborare cu subdiviziunile Ministerului Afacerilor Interne, cu organele administrației publice locale, inclusiv cu instituțiile de frontieră din țările vecine.

 

 

Fluxul de știri
0