România a suplimentat numărul de grăniceri la frontiera cu Moldova

© Sputnik / Maksim Blinov / Accesați arhiva multimediaA truck carrying humanitarian aid for people in southeastern Ukraine at the Donetsk checkpoint.
A truck carrying humanitarian aid for people in southeastern Ukraine at the Donetsk checkpoint. - Sputnik Moldova
Abonare
Luând în calcul experienţa anilor precedenţi, când un număr mare de persoane din Moldova au decis să plece în această ţară în perioada sărbătorilor de iarnă, România a decis să suplimenteze numărul de grăniceri care activează la punctele de trecere.

CHIŞINĂU, 27 dec — Sputnik. Autorităţile române au decis să desfăşoare un număr maxim de angajaţi la punctele de trecere a frontierei cu Moldova, pentru a evita supraaglomerările în perioada sărbătorilor de iarnă, informează Poliţia de Frontieră din România.

Aceste măsuri au fost luate, ţinându-se cont de experienţa anilor precedenţi, când un număr mare de cetăţeni moldoveni au ales să-şi petreacă sărbătorile de iarnă în România. În afară de aceasta, a fost suplimentat numărul de grăniceri la frontierele vestice ale României, la ieşirea către ţările Uniunii Europene.

Un poste de contrôle, stop - Sputnik Moldova
Republica Moldova
S-au intensificat controalele la hotarul Moldovei cu România

Poliţia de Frontieră din ţara vecină informează în regim online pe sit-eul său despre media timpilor de aşteptare la punctele de trecere. Pentru asta au fost instituiţi drei indicatori — verde (aşteptarea până la 20 de minute), galben (20-60 de minute) şi roşu (aşteptarea mai bine de o oră).

Totodată, pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română le recomandă participanţilor la trafic să tranziteze toate punctele de frontieră existente la graniţă, „astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor, din punct de vedere al tranzitului, doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt".

Fluxul de știri
0