Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

De partea căror protestatari este președintele Timofti

© Sputnik / Miroslav RotariTimofti Тимофти
Timofti Тимофти - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Nicolae Timofti a declarat în mesajul său de Revelion că protestele din țară i-au insuflat încredere în acțiunile sale.

CHIŞINĂU, 2 ian – Sputnik. În mesajul său adresat cetățenilor Republicii Moldova de Revelion, președintele Nicolae Timofti, a dat de înțeles că susține protestatarii care au ieșit anul trecut în centrul Chișinăului la manifestații de amploare în cadrul cărora au cerut respectarea drepturilor sale. 

Неформальный саммит глав государств СНГ в Кремле - Sputnik Moldova
Politică
Timofti susţine Platforma DA în chestiunea alegerii Preşedintelui

“Dumneavoastră mi-ați insuflat această încredere, prin acțiunile ferme prin care v-ați cerut drepturile, atunci când elitele politice au dat semne de slăbiciune.

În calitate de președinte, am ascultat și am auzit murmurul poporului, iar apoi și strigătele de revoltă”, a declarat președintele Timofti.

Sputnik amintește că anul trecut în Chișinău au fost organizate mai multe mitinguri de protest în cadrul cărora s-a cerut demisii la nivel înalt, demiterea președintelui țării, a Guvernului și alegeri parlamentare anticipate. Protestele au fost organizate separat de Platforma Demnitate și Adevăr despre care s-a scris că în spatele ei ar sta PLDM, de Partidul Socialiștilor condus de deputatul Igor Dodon și de Partidul Nostru al cărui lider este primarul Bălțului Renato Usatâi.

În ultimul său mesaj de Anul Nou în calitate de președinte al țării, Timofti nu a precizat „strigătele de revoltă” al căror manifestanți le-a ascultat. Presa de la Chișinău a scris de mai multe ori că președintele Timofti ar reprezenta interesele PLDM și a liderului acestei formațiuni Vladimir Filat care se află acum în arest preventiv, fiind învinuit de procurori de corupere pasivă și trafic de influență în dosarul fraudelor bancare. 


Fluxul de știri
0