Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Timofti susţine Platforma DA în chestiunea alegerii Preşedintelui

© Sputnik / Alexey Nikolsky / Accesați arhiva multimediaНеформальный саммит глав государств СНГ в Кремле
Неформальный саммит глав государств СНГ в Кремле - Sputnik Moldova
Abonare
Vineri, reprezentanţii Platformei DA şi Preşedintele Timofti au discutat despre principalele probleme ale ţării. Şeful statului ar fi declarat între altele că susţine ideea protestatarilor privind alegerea prin vot direct a Preşedintelui Republicii Moldova.

CHIŞINĂU, 18 sept – Sputnik. Preşedinţia a relatat într-un comunicat despre discuţia de vineri a lui Nicolae Timofti cu reprezentanţii protestatarilor din centrul capitalei Republicii Moldova. Instituţia prezidenţială susţine că liderii protestelor antiguvernamentale care se desfăşoară în regim non-stop deja nu mai insistă atât de mult asupra demisiei Şefului Statului.

„Liderii Platformei i-au prezentat preşedintelui câteva solicitări punctuale, printre care convocarea Consiliului Suprem de Securitate pe tema situaţiei social-politice din ţară, asigurarea protejării manifestanţilor şi susţinerea ideii de alegere a şefului statului prin vot direct, în cadrul unui scrutin general”, se spune într-un comunicat difuzat de serviciul de presă al Preşedinţiei.

Выборы президента Молдавии - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Timofti nu va demisiona, de frica unei instabilităţi în ţară

Sursa a mai menţionat că reprezentanţii protestatarilor au reiterat solicitarea privind demiterea unui şir de conducători de instituţii, printre care guvernatorul Băncii Naţionale, Procurorul General, directorul CNA și Preşedintele Curţii Supreme de Justiţie, pe care protestatarii îi consideră responsabili pentru devalizarea unor bănci din Republica Moldova.

Nicolae Timofti i-a informat pe reprezentanţii Platformei DA că deja anterior a decis să convoace Consiliul Suprem de Securitate. De asemenea, acesta a dat asigurări „că organele de forţă vor veghea în continuare asupra menţinerii manifestaţiilor într-un registru paşnic”.

Totodată, Timofti i-a informat pe interlocutorii săi că „este de notorietate punctul său de vedere în favoarea alegerii şefului statului prin vot universal”.

Şeful Statului s-a arătat îngrijorat, la fel ca majoritatea cetăţenilor, de problemele din domeniile justiţiei, financiar-bancar, agricol, şi altele. Dânsul a promis să continue să facă demersurile necesare, în limita atribuţiilor sale constituţionale, pentru remedierea lor.

Preşedintele şi reprezentanţii Platformei DA s-au înţeles să revină la discuţii, în vederea identificării de soluţii la problemele ce au fost „descoperite”, după studierea lor suplimentară.

 

Fluxul de știri
0