Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În Chișinău au fost demontate mai toate limitatoarele de viteză

© фото скриншотПримар Кишинева Дорин Киртоакэ
Примар Кишинева Дорин Киртоакэ - Sputnik Moldova
Abonare
Dorin Chirtoacă se consideră mare specialist în cauzele producerii accidentelor rutiere. Dovadă sunt un șir de obiecții proprii trimise la „Exdrupo”.

CHIȘINĂU, 1 ian — Sputnik. Primarul Chișinăului Dorin Chirtoacă s-a arătat nemulțumit de faptul că întreprinderea municipală „Exdrupo" a demontat 80% din limitatoarele de viteză din Chișinău.

Angajații infrastructurii rutiere explică acest lucru prin necesitatea de a reduce numărul accidentelor  rutiere în timpul iernii, când străzile pot fi acoperite cu polei. Un alt motiv este facilitarea lucrărilor efectuate de utilajele de deszăpezire.

Dorin Chirtoacă Дорин Киртоакэ - Sputnik Moldova
Chirtoacă în căutarea devizei „corecte” pentru Chișinău

Primarul, la rândul său, a menționat că a trimis conducerii de la „Edrupo" obiecțiile și recomandările sale cu propunerea de a păstra limitatoarele de viteză măcar în câteva locuri din oraș.

„Exdrupo a procedat la această măsură cu toate că eu le-am transmis obiecțiile mele și am cerut ca o parte să fie reinstalate, cel puțin, pe Bogdan Voivod unde este o trecere de pietoni periculoasă", a spus primarul general.

În total, până la demontare, în capitală erau peste 1700 de limitatoare de viteză, majoritatea fiind  instalate primăvara și la începutul verii 2015.

 

Fluxul de știri
0