Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon a acuzat Occidentul de tutelarea sistemului oligarhic moldovenesc

© PSRMIgor Dodon, Игорь Додон
Igor Dodon, Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Miercuri, preşedintele PSRM, Igor Dodon, a acuzat factorii politici occidentali de protejarea sistemului oligarhic din Republica Moldova, care ţine statul în captivitate.

CHIŞINĂU, 30 dec – Sputnik. Liderul socialiştilor, Igor Dodon, susţine că eliberarea statului din captivitate este posibilă doar prin distrugerea sistemului oligarhic. Însă politicianul a ţinut să menţioneze că puterea oligarhică de la Chişinău este susţinută de Occident din considerente geopolitice.

Igor Dodon - Sputnik Moldova
Politică
Dodon: următorul premier va fi un kamikaze

„Anterior, poziţia partenerilor noştri occidentali era bună. Dar de ce tac acum ambasadorii occidentali, care au tutelat aceşti oligarhi, dintre care unii deja sunt în puşcărie, iar alţii încă nu. Voi i-aţi adus la guvernare”, a declarat miercuri Igor Dodon la o conferinţă de presă, adresându-se inclusiv conducătorilor unor misiuni diplomatice occidentale.

În opinia lui Dodon, capturarea statului Republica Moldova s-a produs „nu fără acordul Occidentului, care se teme de alegeri anticipate şi din acest considerent continuă să susţină cu orice preţ oligarhii de la Chişinău.

Dodon a mai menţionat că Sturza face parte din aceeaşi tagmă care constituie actuala putere de la Chişinău şi de aceea socialiştii nu vor lua parte la lucrările Parlamentului, atunci când candidatul propus de Timofti va cere votul de încredere pentru guvernul său.

Fluxul de știri
0