Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Prima instanţă a achitat angajaţii Penitenciarului Lipcani. Ce spun procurorii

© Photo : Igor VzorovТюрьма
Тюрьма - Sputnik Moldova
Abonare
Cei şapte angajaţi ai Penitenciarului de la Lipcani au fost achitaţi de prima instanţă. Procurorii vor cere în instanţele ierarhic superioare condamnarea inculpaţilor.

CHIŞINĂU, 30 dec – Sputnik. Miercuri, Judecătoria militară Chişinău i-a achitat pe cei şapte angajaţi ai Penitenciarul nr.2 Lipcani, acuzaţi de torturarea unui deţinut. În opinia Procuraturii, această hotărâre este ilegală şi va fi atacată în instanţa ierarhic superioară.

тюрьма - Sputnik Moldova
Politică
Fostul şef al Penitenciarului de la Lipcani riscă ani grei de închisoare

Procurorii îi învinuiesc în continuare pe inculpaţi de faptul că pe 7 iunie 2013 l-au escortat pe unul dintre deţinuţii penitenciarului într-un birou de serviciu, unde i-au aplicat multiple lovituri cu pumnii, picioarele şi bastoanele de cauciuc peste diferite părţi ale corpului, pentru a-l pedepsi pe respectivul deţinut, care deseori reclama încălcarea drepturilor sale de către administraţia penitenciarului.

Conform raportului de expertiză medico-legală, invocat de procurori, victima a fost lovită de cel puţin 11 ori, alegându-se în consecinţă cu multiple vătămări şi traumatisme corporale.

Fluxul de știri
0