Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Fostul şef al Penitenciarului de la Lipcani riscă ani grei de închisoare

© Photo : Igor Vzorovтюрьма
тюрьма - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul şef al Penitenciarului de la Lipcani şi câţiva foşti subalterni ai acestuia riscă să fie condamnaţi la ani grei de închisoare pentru fapte de tortură.

CHIŞIŞINĂU, 29 dec – Sputnik. Procurorii cer 10 ani de închisoare pentru fostul şef al Penitenciarului din Lipcani. Despre aceasta a anunţat serviciul de presă al Procuraturii Generale.

„Secţia combatere tortură a Procuraturii Generale solicită condamnarea la câte 8 ani de închisoare a şase angajaţi ai Penitenciarul nr.2-Lipcani pentru acţiuni de tortură, comise asupra unui deţinut. Cel de-al şaptelea inculpat, care la momentul comiterii crimei activa în calitate de şef al aceleiaşi instituţii penitenciare, riscă să stea următorii 10 ani după gratii şi să fie privat de dreptul de a activa în cadrul organelor de drept pentru tot 10 ani, dacă instanţa va admite solicitarea procurorilor”, a anunţat sursa.

penitenciar тюрма - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Angajaţi ai Penitenciarului nr.13, condamnaţi pentru torturarea a doi deţinuţi

Procuratura precizează că verdictul urmează să fie pronunţat marţi, 29 decembrie, la Judecătoria militară Chişinău.

Potrivit aceleiaşi surse, inculpaţii sunt învinuiţi de procurori că pe 7 iunie 2013 l-au escortat pe unul dintre deţinuţii penitenciarului într-un birou de serviciu, unde i-au aplicat multiple lovituri cu pumnii, picioarele şi bastoanele de cauciuc peste diferite părţi ale corpului, pentru a-l pedepsi pe respectivul deţinut, care deseori reclama încălcarea drepturilor sale de către administraţia penitenciarului.

Conform raportului de expertiză medico-legală, victima a fost lovită de cel puţin 11 ori şi s-a ales cu multiple vătămări şi traumatisme corporale.

Procurorii au aflat despre acest caz datorită faptului că au fost înştiinţaţi la linia fierbinte a Procuraturii de către o rudă a deţinutului.

Instituţia a amintit cu această ocazie că faptele de tortură, tratamentele sau pedepsele inumane sau degradante pot fi reclamate la numerele „telefonului de încredere” al Procuraturii Generale.

Fluxul de știri
0