Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Polițist condamnat la cinci ani de închisoare, din a treia încercare

© Photo : Igor VzorovТюрьма
Тюрьма - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Doi ani și jumătate au durat ancheta și dezbaterile judiciare în dosarul cu privire la mita de 250 de euro pe care a primit-o un poliţist de patrulare. În final, inculpatul a fost condamnat la un termen de două ori mai mare.

CHIȘINĂU, 30 dec — Sputnik. Procurorii au obținut în cele din urmă o condamnare cu executare pentru inspectorului superior al secției de poliție rutieră din raionul Râșcani, învinuit de corupție.

Potrivit Procuraturii Generale, în iulie 2012 acesta a primit 250 de euro de la o persoană vinovată de producerea unui accident rutier, pentru a nu înregistra accidentul și a-i restitui acestuia permisul de conducere. Un an și jumătate a durat examinarea acestui caz, iar în ianuarie 2014 judecata l-a achitat pe polițist.

Coruptuie - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Trei poliţişti au fost reţinuţi cu mită de peste 30 de mii de dolari

Procurorii nu au fost de acord cu această decizie și au făcut recurs la Curtea de Apel Bălți, care l-a recunoscut vinovat pe polițist și l-a condamnat la cinci ani de detenție cu suspendare și o amendă de 20 de mii de lei. Acestuia i s-a interzis de asemenea să activeze în cadrul organelor de trept o perioadă de patru ani.

Procurorii nu au fost de acord însă nici cu această decizie și au făcut recurs la Curtea Supremă de Justiție, insistând asupra unui termen real pentru inculpat. În cele din urmă, demersul acuzării a fost satisfăcut.

Fluxul de știri
0