Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Trei poliţişti au fost reţinuţi cu mită de peste 30 de mii de dolari

© Sputnik / Rodion ProcaCoruptuie
Coruptuie - Sputnik Moldova
Abonare
Trei poliţişti au fost reţinuţi de ofiţerii Serviciului protecție internă și anticorupție pentru luare de mită în proporţii deosebit de mari şi trafic de influenţă.

CHIŞINĂU, 26 oct – Sputnik. Doi polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Dubăsari și un ofițer de investigații din cadrul Inspectoratului Național de Investigații au fost reținuți de ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI și Procurorii Anticorupție. Aceştia sunt bănuiți de trafic de influenţă cu primirea de bunuri în proporţii deosebit de mari.

Polițiștii sunt bănuiți de estorcarea a 30.200 dolari de la un bărbat, pentru a clasa o cauză penală intentată pe numele acestuia, pe faptul comiterii unei escrocherii în proporții deosebit de mari.

Sub controlul ofițerilor Direcției combaterea corupției a SPIA banii au fost transmiși prin intermediul unei persoane în mai multe etape. Intermediar la primirea banilor era o localnică a satului Cocieri, raionul Dubăsari.

Au fost efectuate percheziții în birourile de serviciu și la domiciliile bănuiților, unde au fost depistate și ridicate mijloace financiare în sumă de 8.230 euro, 50 dolari, 35.000 lei, înscrisuri de ciornă, 6 telefoane mobile şi un bloc de sistem.

Bănuiții sunt cercetați în stare de libertate. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă o amendă de p-nă la 120.000 lei sau pedeapsă cu închisoarea de la 3 la 7 ani.

 

Fluxul de știri
0