Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ministerul Sănătății avertizează: Nu mâncați prea mult de sărbători

© Sputnik / Валерий Мельников / Accesați arhiva multimediaНовогодний стол
Новогодний стол - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Sănătății din Moldova recomandă cetățenilor țării să fie atenți la ce şi cât mănâncă, pentru a reduce riscul apariției bolilor tractului digestiv.

CHIȘINĂU, 29 dec — Sputnik. În perioada sărbătorilor de iarnă crește semnificativ numărul cazurilor de adresare la medic legate de consumul excesiv de alimente, care conduce la creșterea riscului de îmbolnăviri gastro-intestinale și la apariția intoxicațiilor alimentare, a transmis marți Ministerul Sănătății.

В вирусологической лаборатории - Sputnik Moldova
Societate
Medicii presupun că în cazul elevilor intoxicaţi ar fi vorba de salmoneloză

Pentru a evita asemenea consecințe, instituţia propune respectarea mai multor reguli. Între altele, Ministerul Sănătății îndeamnă populația să nu cumpere produse care se vând în condiții nesigure sau pe străzi. Specialiștii recomandă păstrarea alimentelor la temperatura de 4-8 grade și prepararea mâncării nu mai devreme de 2-3 ore înainte de consum, dacă nu dispunem de condiții optime pentru păstrarea ei pe un termen mai lung.

Medicii recomandă să preparăm mâncarea la o temperatură mai înaltă de 70 de grade și să păstrăm mâncarea preparată separat de cea care încă nu a fost prelucrată termic. Medicii ne mai recomandă să folosim cuțite diferite pentru tăierea produselor gata preparate şi a celor neprelucrate termic.

În cazul apariției simptomelor de boală, cum ar fi temperatura ridicată, diareea și durerile abdominale, specialiştii Ministerului Sănătății insistă să vă adresați de urgență la medic.

Fluxul de știri
0