Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Medicii presupun că în cazul elevilor intoxicaţi ar fi vorba de salmoneloză

© Sputnik / Sergei Venyavskiy / Accesați arhiva multimediaВ вирусологической лаборатории
В вирусологической лаборатории - Sputnik Moldova
Abonare
Cei nouăsprezece elevi şi doi pedagogi internaţi au temperatură foarte ridicată, ceea ce pare să indice anume asupra acestui diagnostic.

CHIŞINĂU, 18 dec — Sputnik. Medicii presupun că elevii şi pedagogii care au sărbătorit încheierea semestrului într-un restaurant din capitală, s-au ales cu salmoneloză, a declarat luni în cadrul şedinţei serviciilor municipale Mihai Palanciuc, medicul şef adjunct al Centrului de Sănătate publică.

Spital - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ce bucate au consumat copii care s-au intoxicat într-un restaurant din capitală

Elevii claselor a X-a de la Liceul Dante Alighieri au sărbătorit începutul vacanţei şi apropiatele sărbători de iarnă într-un local din sectorul Buiucani. A doua zi după masa festivă, câteva persoane au fost internate la Spitalul de Boli Infecţioase pentru Copii, iar un număr şi mai mare de pacienţi au fost aduşi la instituţia medicală sâmbătă şi în noaptea de duminică. La moment, sunt spitalizaţi nouăsprezece liceeni şi doi pedagogi.

„Este foarte probabil că aceştia s-au intoxicat cu salata preparată în bază de maioneză, preparată în localul dat. Ţinând cont de febra pe care o acuză persoanele care au avut de suferit, am putea presupune că este vorba de îmbolnăvire cu salmonela", a opinat specialistul.

În decurs de câteva zile vor fi gata rezultatele cercetărilor de laborator. Atunci va fi clar şi care a fost sursa infecţiei.

În total, la masa de sărbătoare de la restaurant au participat 45 de adolescenţi în vârstă de 15-16 ani.

Fluxul de știri
0