Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

CCM decide dacă Sturza mai rămâne sau nu candidat la funcţia de premier

© privesc.euAlexandru Tănase, preşedintele Curţii Constituţionale a Republicii Moldova
Alexandru Tănase, preşedintele Curţii Constituţionale a Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Abonare
Decretul de desemnare a lui Ion Sturza este supus examinării sub aspectul constituţionalităţii acestuia. CCM examinează marţi sesizarea deputaţilor care au părăsit fracţiunea PCRM.

CHIŞINĂU, 29 dec – Sputnik. Curtea Constituţională (CCM) a admis spre examinare sesizarea depusă  luni de cei 14 deputaţi care au plecat din PCRM şi urmează să se pronunţe asupra constituţionalităţii decretului Preşedintelui ţării prin care Ion Sturza a fost desemnat drept candidat pentru funcţia de prim-ministru.

Ion Sturza - Sputnik Moldova
Politică
Ion Sturza, gata să prezinte lista miniştrilor. Când va ajunge în Parlament

Sesizarea celor 14 deputaţi este examinată marţi de CCM. În deschiderea şedinţei, Preşedintele CCM, Alexandru Tănase, a subliniat că instituţia a declarat admisibilă sesizarea, fără a prejudeca fondul cauzei. Totodată, Tănase a menţionat că sesizarea va fi examinată în regim prioritar.

Anterior, Renato Usatîi, primarul municipiului Bălţi, a anticipat după întâlnirea cu Ion Sturza că acesta nu va ajunge premier, avansând şi două scenarii. „Ori Curtea Constituţională va anula desemnarea sa, ori Parlamentul va iniţia procedura de demitere a şefului statului”, a opinat primarul de Bălţi.

Fluxul de știri
0