Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ion Sturza, gata să prezinte lista miniştrilor. Când va ajunge în Parlament

© livenews.mdIon Sturza
Ion Sturza - Sputnik Moldova
Abonare
Candidatul la funcţia de premier desemnat de Preşedinte a anunţat că sâmbătă va face publică lista miniştrilor săi. Acesta urmează să fie invitat în Parlament pentru a-şi prezenta cabinetul şi programul.

CHIŞINĂU, 28 dec – Sputnik. Candidatul desemnat de Preşedintele Timofti la şefia Guvernului, Ion Sturza, a anunţat luni, după întrevederea cu spicherul Andrian Candu, că sâmbătă va prezenta publicului echipa sa de miniştri, cu care va încerca să obţină votul de încredere al Parlamentului.

Potrivit lui Sturza, toţi miniştrii pe care dânsul intenţionează că-i propună Parlamentului sunt „oameni noi”.

Председатель ПСРМ Игорь Додон о генпрокуроре Корнелии Гурине и других чиновниках: Мы будем пикетировать их, пока они не уйдут со своих постов. - Sputnik Moldova
Politică
Dodon: Sturza să se trezească la realitate şi să se vindece de înfumurare

De asemenea, Sturza a spus că nu va aduce miniştri din afară. El susţine că există destui oameni de calitate în ţară.

Pentru învestirea Guvernului este nevoie de cel puţin 51 de voturi ale deputaţilor aleşi în Parlament. Până la ora actuală, nicio fracţiune şi niciun grup din Parlament nu şi-au exprimat disponibilitatea de a-i acorda vot de încredere lui Sturza, cu excepţia PLDM.

La ora actuală nu a fost stabilită ziua în care candidatul Preşedintelui va veni în faţa deputaţilor pentru a-şi prezenta echipa de miniştri şi programul de guvernare.

Fluxul de știri
0