Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Parlamentul va decide la anul soarta viitorului Cabinet de Miniştri

© Sputnik / Евгений ПанасенкоПарламент Молдовы
Парламент Молдовы - Sputnik Moldova
Abonare
Şedinţa specială a Parlamentului, în cadrul căreia deputaţii se vor pronunţa în privinţa aprobării noului Cabinet de Miniştri, va avea loc pe data de 4 ianuarie a anului viitor.

CHIŞINĂU, 28 dec — Sputnik. Legislativul ţării va examina chestiunea privind numirea noului Guvern în ianuarie 2016, a declarat spicherul Andrian Candu după şedinţa Biroului Permanent al Parlamentului.

„Biroul Permanent al Parlamentului a decis că chestiunea privind aprobarea Guvernului va fi examinată în cadrul unei şedinţe speciale la 4 ianuarie. Pe data de 2 ianuarie, în Parlament va ajunge lista presupuşilor membri ai Cabinetului şi programul Guvernului", a precizat Candu.

Правительство Республики Молдова guvern - Sputnik Moldova
Politolog: noul guvern nu va avea un sprijin solid în Parlament

Moldova a rămas fără guvern la sfârșitul lunii octombrie, atunci când a fost demis Valeriu Streleț. Reprezentanții alianței pro-europene au reuşit, în cadrul negocierilor privind desemnarea noului premier, să transforme situația conflictuală într-o nouă criză politică. În consecinţă, la 21 decembrie Nicolae Timofti a desemnat singur candidatul pentru funcţia de premier.

Curtea Constituţională a decis că Parlamentul poate fi dizolvat, în cazul în care deputaţii nu vor reuşi să aprobe noul guvern până la data de 29 ianuarie 2016.

Fluxul de știri
0