Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Politolog: noul guvern nu va avea un sprijin solid în Parlament

© Sputnik / Мирослав РотарьПравительство Республики Молдова guvern
Правительство Республики Молдова guvern - Sputnik Moldova
Abonare
Dacă guvernul va fi ales, el se va menține până la primăvară, după care în Moldova vor fi declarate alegeri anticipate, consideră Sergiu Nazaria.

CHIȘINĂU, 12 nov — Sputnik. Dacă noul guvern va fi totuși format, el nu va avea un sprijin sigur în Parlament, a declarat miercuri pentru agenția Sputnik politologul Sergiu Nazaria.

Potrivit acestuia, în circumstanțele actuale, este posibilă o nouă majoritate parlamentară doar în cazul în care inițiatorii negocierilor vor reuși să atragă de partea lor membrii fracțiunilor liberal-democraților și comuniștilor.

pensionari пенсионеры - Sputnik Moldova
Politică
Sondaj: prăbuşire catastrofală a partidelor de la guvernare

„Comuniștii nu sunt împotriva formării unui guvern tehnocrat. Ei deja au declarat că sunt gata să colaboreze. Însă și Mihai Ghimpu, și Iurie Leancă, și Marian Lupu au spus că nu vor colabora cu PCRM", a menționat Nazaria.

El consideră că, aşa ori altfel, noul guvern, în lipsa unui sprijin suficient, dar și presat de protestele din partea poporului, se va afla la conducere cel mult până la primăvară, însă mai curând își va da demisia înainte de Anul Nou. În cazul dat, susține politologul, în Moldova vor avea loc alegeri parlamentare anticipate.

Fluxul de știri
0