Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Piaţa Roşie, închisă publucului de Revelion

© Sputnik / Host photo agency / Konstantin ChalabovПраздничный салют в Москве
Праздничный салют в Москве - Sputnik Moldova
Abonare
Autorităţile de la Moscova au anunţat luni că anul acesta în Piaţa Roşie va fi închisă pentru prima dată publicului în noaptea de Anul Nou.

CHIŞINĂU, 28 dec — Sputnik. Anul acesta, Piaţa Roşie va fi închisă pentru prima dată publicului de Revelion, în contextul pericolului unor eventuale atentate teroriste, relatează surse media occidentale.

Principala piaţă din capitala Rusiei este locul unde mii de moscoviţi şi turişti preferă să sărbătorească în noaptea dintre ani. Nu însă şi în acest an, când poliția va bloca intrarea în zonă.

Ситуация в Париже после серии терактов - Sputnik Moldova
Risc de atacuri teroriste în mai multe capitale europene

Măsura fără precedent este explicată de autorităţi prin organizarea concertului de Anul Nou care va fi difuzat în direct la postul public de televiziune şi doar un public restrâns va avea acces la eveniment.

Presa străină apreciază că această decizie neașteptată intervine în contextul în care la Moscova au fost intensificate măsurile de securitate după doborârea unui avion rusesc în Egipt în luna octombrie curent și atentatele de la Paris din noiembrie. Rusia a lansat în septembrie atacurile aeriene asupra pozițiilor grupării Statul Islamic din Siria.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a afirmat recent că nu este un secret că „Moscova reprezintă o țintă privilegiată pentru teroriști".

 

Fluxul de știri
0