Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce crede primarul Chirtoacă despre liceenii care s-au intoxicat la restaurant

© Sputnik / Владимир Родионов / Accesați arhiva multimediaМясное ассорти
Мясное ассорти - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul şedinţei operative a serviciilor municipale, edilul a declarat că liceenii au ajuns la spital din cauza lăcomiei.

CHIŞUNĂU, 28 dec — Sputnik. Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, este de părere că elevii care s-au intoxicat la sfârşitul săptămânii trecute după o masă festivă la un restaurant din Chişinău, sunt vinovaţi singuri de cele întâmplate.

„Dacă la Bucureşti au avut de suferit din cauza incendiului, noi suferim din cauza mâncării. Trebuie să vorbim de fiecare dată despre mesele prea copioase. Plăcerea noastră cea mai mare este să stăm la mesele încărcate cu mâncare. Acelaşi lucru se întâmplă şi atunci când se mănâncă la cimitir. Iar apoi ni se face rău. Aşa-i, dacă nu ne ajunge minte".

Генеральная прокуратура РМ Procuratura Generală - Sputnik Moldova
Accidente
Procuratura a dispus investigarea cazului de intoxicare a elevilor

El le-a cerut organelor de control să verifice toate localurile de alimentaţie publică din capitală.

Mai mulţi elevi de la Liceul Dante Alighieri s-au intoxicat după ce au sărbătorit încheierea semestrului la un restaurant din capitală. O parte dintre aceştia au ajuns la spital chiar după cină, în noaptea de 24 decembrie. Restul au fost internaţi sâmbătă şi în noaptea spre duminică. La moment, rămân internaţi nouăsprezece elevi şi doi pedagogi.

Ţinând cont de febra pe care o acuză persoanele care au avut de suferit, medicii presupun că este vorba de îmbolnăvire cu salmonela.

În decurs de câteva zile vor fi gata rezultatele cercetărilor de laborator. Atunci va fi clar şi care a fost sursa infecţiei.

Fluxul de știri
0