În 2015, Ucraina a redus consumul de gaz cu un sfert

© Sputnik / Pavel Palamarchuk / Accesați arhiva multimediaКомпрессорная установка Креховского месторождения природного газа
Компрессорная установка Креховского месторождения природного газа - Sputnik Moldova
Abonare
Politica eficienței energetice, consideră prim-ministrul țării, și-a demonstrat eficienţa și va promovată și în continuare.

CHIȘINĂU, 27 dec — Sputnik. În anul curent, consumul de gaz s-a redus în ţară cu aproximativ 25 la sută, a relatat premierul Arsenii Iațeniuk la televiziunea ucraineană.

"Noi am păstrat în buget programul eficienței energetice cu scopul de a consuma mai puțin gaz, pentru a plăti mai puțin și pentru a construi eficient politica noastră energetică. Și această politică a demonstrat deja rezultate în anul curent. Noi am redus volumul de consum al gazului natural cu aproximativ 25%, acesta e un rezultat real și vom continua să facem acest lucru și în 2016", a spus șeful cabinetului de miniștri.

Gazprom - Sputnik Moldova
Rusia va livra către Ucraina gaz natural la preţ redus

Potrivit lui, scopul puterii este ca Ucraina să devină, peste zece ani, independentă din punct de vedere energetic.

Anterior, Iațeniuk afirma că consumul de gaz în Ucraina în nouă luni ale anului curent s-a redus cu 19%, datorită măsurilor de eficiență energetică pe care le implementează guvernul ucrainean.

În 2014, consumul de gaz în Ucraina a constituit 42 de miliarde de metri cubi, iar autoritățile au prognozat reducerea consumului potrivit rezultatelor anului 2015.

Fluxul de știri
0