Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce bucate au consumat copii care s-au intoxicat într-un restaurant din capitală

© Sputnik / Evghenii PanasencoSpital
Spital - Sputnik Moldova
Abonare
Şaisprezece liceeni din Chişinău au ajuns la spitalul de boli infecţioase după o masă festivă la restaurant. Doi dintre aceştia sunt internaţi la terapie intensivă.

CHIŞINĂU, 27 dec — Sputnik. Mai mulţi elevi de la Liceul Dante Alighieri s-au intoxicat după ce au sărbătorit încheierea semestrului la un restaurant din capitală. O parte dintre aceştia au ajuns la spital chiar după cină, în noaptea de 24 decembrie. Restul au fost internaţi sâmbătă şi în noaptea spre duminică.

Iniţial, s-a anunţat despre spitalizarea a doisprezece adolescenţi, ulterior însă numărul acestora a ajuns la şaisprezece. Medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase pentru Copii, unde au fost internaţi elevii, apreciază că starea acestora este de gravitate medie, dar doi dintre ei se află la terapie intensivă.

Blood ampul - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Creşte numărul de îmbolnăviri cu infecţii enterovirale

Copiii au luat masa la restaurant pe data de 24 decembrie, însă simptomele de intoxicaţiei au devenit mai pregnante a doua zi. În decurs de câteva zile vor fi cunoscute rezultatele cercetărilor de laborator. De asemenea, va fi identificată sursa infecţiei.

Se ştie deja că printre bucatele servite la masa de sărbătoare au fost mai multe salate cu maioneză, după cum i-a comunicat corespondentului Sputnik o sursă din cadrul instituţiei medicale în care au fost internaţi liceenii.

„Din discuţiile cu copii am clarificat că majoritatea bucatelor servite au fost din carne. Iar salatele au fost preparate în bază de maioneză", a precizat interlocutorul.

Potrivit unor medii de informare locale, copii au fost vizitaţi la spital de reprezentanţii restaurantului, care au dat asigurări că dacă va fi constatată vina personalului, atunci conducerea acestuia este gata să-şi asume întreaga responsabilitate. Duminică dimineaţa, restaurantul nu şi-a deschis uşile pentru vizitatori.

 

Fluxul de știri
0