Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În ajun de Revelion, în Moldova sunt intensificate măsurile de securitate

© Sputnik / Miroslav RotariOfițer Pantera
Ofițer Pantera - Sputnik Moldova
Abonare
O sursă din cadrul MAI i-a relatat corespondentului Sputnik Moldova despre modul în care va activa poliția în perioada sărbătorilor de iarnă.

CHIȘINĂU, 28 dec — Sputnik. Poliția va intensifica măsurile de securitate în ajunul și în perioada sărbătorilor de iarnă, a comunicat pentru Sputnik un înalt funcționar din cadrul Ministerului de Interne al RM.

"Numărul de patrule ale poliție și de colaboratori în civil a fost deja suplimentat în locurile publice. Inspectoratului Naționale de Patrulare i-au fost date indicaţii să sporească numărul de raiduri", a subliniat sursa.

A truck carrying humanitarian aid for people in southeastern Ukraine at the Donetsk checkpoint. - Sputnik Moldova
România a suplimentat numărul de grăniceri la frontiera cu Moldova

Interlocutorul agenției a mai adăugat că "vor fi luate un șir de măsuri discrete pentru asigurarea securităţii".

"Este vorba evident și de intensificarea controlului asupra circulației autoturismelor şi camioanelor, un control discret în mijloacele de transport public, monitorizarea Pieţii Marii Adunări Naționale, dar și a altor locuri în care va fi concentrat un număr mare de oameni", a mai spus interlocutorul.

Potrivit acestuia, nu se întâmplă nimic ieşit din comun, măsurile prevăzute fiind o practică obișnuită în perioada sărbătorilor de iarnă.

"Toată poliția din Europa a intensificat măsurile de securitate și acțiunile de urmărire. Noi nu trebuie să rămânem în urmă", a subliniat funcționarul de la MAI.

Fluxul de știri
0