Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pentru cine pregătește PCRM locurile de spicher și președinte

© Sputnik / Евгений ПанасенкоПарламент Молдовы
Парламент Молдовы - Sputnik Moldova
Abonare
Semnătura a câtorva deputați comuniști stă pe un proiect de lege care presupune majorarea de salariu pentru președintele țării și spicherul Parlamentului.

CHIȘINĂU, 26 dec — Sputnik. În Parlament este înregistrat un proiect de lege care presupune majorarea salariilor și a primelor pentru funcționarii de stat, inclusiv a președintelui țării și a spicherului Parlamentului.

Пенсионер - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Salariul din Moldova, ca o piele de șagrin

Astfel, salariul președintelui se planifică a fi majorat de la cei 9600 de lei actuali la 11500 de lei, iar pentru spicherul Parlamentului — de la 8800 de lei la 11000 mii de lei. Și-au pus semnăturile pe proiectul de lege Vladimir Voronin, Oleg Reidman, Oxana Domenti, Elena Bondarenco, Vasile Panciuc, iar acum, deja fostul comunist Vladimir Vitiuc.

Luând în considerare că după 2009 comuniștii nu au ocupat funcții înalte în stat și luând în considerare ceea ce se întâmplă azi în politica moldovenească, mai mulți analiști sunt convinși că comuniștii au hotărât să se sigure și să pregătească terenul pentru viitorii candidați la funcția de spicher al Parlamentului și președinte al țării.

În proiectul de lege se mai propune ca valoarea maximală a premiilor pentru funcționarii de stat să nu depășească volumul a șase salarii.

Fluxul de știri
0