Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Renato Usatîi aşteaptă un vizitator, care se vrea prim-ministru

© Sputnik / Алексей Филиппов / Accesați arhiva multimediaРенато Усатый
Ренато Усатый - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit unui comunicat difuzat de echipa candidatului la funcţia de premier, desemnat de Preşedintele Timofti, Sturza ar urma să se întâlnească sâmbătă cu primarul municipiului Bălţi, Renato Usatîi.

CHIŞINĂU, 25 dec – Sputnik. Primarul municipiului Bălţi, liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, ar fi acceptat o întâlnire cu Ion Sturza, care a fost desemnat de Preşedintele Nicolae Timofti drept candidat la şefia Guvernului.

Despre întâlnirea cu Usatîi, cave ar urma să aibă loc sâmbătă la Bălţi, au anunţat printr-un comunicat difuzat presei membrii echipei candidatului desemnat de Preşedintele Timofti.

Potrivit comunicatului, întâlnirea celor doi ar fi fost programată pentru orele 11.00.

Председатель ПСРМ Игорь Додон о генпрокуроре Корнелии Гурине и других чиновниках: Мы будем пикетировать их, пока они не уйдут со своих постов. - Sputnik Moldova
Politică
Dodon: Sturza să se trezească la realitate şi să se vindece de înfumurare

Amintim că de când a fost desemnat candidat la şefia Guvernului de către şeful statului, Sturza a avut mai multe întâlniri, inclusiv cu reprezentanţii PPEM, PL şi cu cei ai PLDM. De asemenea acesta a încercat să poarte un dialog cu partenerii sociali ai Guvernului, fiind respins de sindicate pentru atitudinea pe care a manifestat-o faţă de acestea în anii 90. De asemenea Partidul Democrat a anunţat că îl boicotează totalmente pe candidatul Preşedintelui, a cărui desemnare ar reprezenta, potrivit unora, un exerciţiu steril şi ar urmări alte scopuri decât formarea Guvernului.

Liberalii şi PPEM, cel puţin până la ora actuală, nu s-au arătat dispuşi să-l susţină pe Sturza, iar liderul PSRM, Igor Dodon, a considerat că este suficient să răspundă cu un comentariu pe Facebook la invitaţia la discuţii cu candidatul Preşedintelui Timofti.

Doar PLDM se arată dispus să susţină candidatura propusă de Preşedintele ţării.

 

Fluxul de știri
0