Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

S-a zis cu corupţia. Candu a creat un grup de lucru

© Sputnik / Rodion ProcaCoruptuie
Coruptuie - Sputnik Moldova
Abonare
Conducerea legislativului moldovenesc a decis să reseteze sistemul de combatere a corupţiei în ţară, prin perfecţionarea legislaţiei din domeniu.

CHIŞINĂU, 30 sept – Sputnik. Un grup de lucru, pe platformă parlamentară, va fi format la propunerea spicherului moldovean, Andrian Candu. Respectivul grup va avea o singură sarcină – resetarea sistemului de luptă împotriva corupţiei. Despre aceasta a anunţat marţi serviciul de presă al Parlamentului.

Один Евро - Sputnik Moldova
Societate
Instituţiile abilitate să lupte contra corupţiei vor fi reformate „la pachet”

„Grupul de lucru cu privire la reformarea și relansarea sistemului anti-corupție va avea misiunea de a propune Parlamentului un set de proiecte legislative, menite să determine resetarea întregului sistem de luptă cu corupția”, notează sursa oficială, care a precizat că potrivit lui Andrian Candu, „lupta împotriva corupției reprezintă o prioritate pentru actuala guvernare, iar perfecționarea legislației și identificarea soluțiilor eficiente de curmare a corupției vor contribui atât la recuperarea încrederii cetățenilor în instituțiile statului, cât și a partenerilor de dezvoltare”.

Respectivul grup de lucru ar putea să-şi înceapă activitatea, potrivit aceleiaşi surse, „după data de doi octombrie curent”. Până la această dată vor fi delegaţi responsabilii în această structură menită să reseteze sistemul de luptă împotriva corupţiei din Republica Moldova.

 

Fluxul de știri
0