Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Lupu: Plahotniuc va merge la discuţii cu deputaţii plecaţi din PCRM

© Sputnik / Евгений ПанасенкоМаринан Лупу
Маринан Лупу - Sputnik Moldova
Abonare
Marian Lupu este de părere că noua majoritate parlamentară s-ar putea coagula în jurul unui nucleu format din PDM şi cei paisprezece deputaţi care au părăsit fracţiunea PCRM.

CHIŞINĂU, 21 dec – Sputnik. Marian Lupu a salutat decizia celor paisprezece deputaţi comunişti de a forma o platformă parlamentară social-democrată şi a anunţat că va delega un grup de la PDM pentru discuţii tehnice cu foştii comunişti. Grupul de reprezentanţi ai democraţilor, a mai precizat Lupu, va fi condus de Vlad Plahotniuc.

Şeful democraţilor a subliniat că parteneriatul dintre PDM şi deputaţi care vor constitui platforma social-democrată ar putea să devină nucleul unei majorităţi proeuropene stabile.

Маринан Лупу - Sputnik Moldova
Politică
Promisiunea lui Lupu: candidatul nostru va avea tot sprijinul parlamentar

Mai mult decât atât, în opinia lui Marian Lupu, structura parlamentară pe care o vor forma deputaţii plecaţi de la PCRM are şanse să devină un proiect politic real.

Marian Lupu a amintit că deputaţii comunişti au votat de mai multe pentru învestirea unor guverne proeuropene, dar şi pentru promovarea reformelor proeuropene.

„Credem că e foarte utilă crearea unei structuri sub forma unei platforme care să unească măsuri pro Moldova, pro reforme, pro modernizare, pro Europa. Este utilă crearea unei platforme parlamentare care va vot proiecte sociale ce implică dezvoltarea proeuropeană a ţării noastre. Asta înseamnă şi un număr consolidat de voturi în Parlament. Asta înseamnă o voce mai mare în Parlament, suport consistent pentru guvern, siguranţă la alegerea şefului statului, asigurarea unei stabilităţi pentru o perioadă de 3 ani înainte”, a declarat Marian Lupu.

Liderul PDM a mai spus că o primă întâlnire tehnică cu cei 14 foşti membri ai fracţiunii PCRM va avea loc chiar în seara zilei de luni, iar Vlad Plahotniuc va merge la aceste discuţii în fruntea unui grup delegat de conducerea PDM.

 

Fluxul de știri
0