Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Nu s-au înţeles. Leancă şi Sturza au constatat că au viziuni diferite

© privesc.euIurie Leancă
Iurie Leancă - Sputnik Moldova
Abonare
Deşi văd aproape identic cauzele problemelor cu care se confruntă Republica Moldova, Iurie Leancă şi Ion Sturza au vizuini diametral opuse în privinţa strategiilor de depăşire a crizei.

CHIŞINĂU, 23 dec – Sputnik. Iurie Leancă şi Ion Sturza au declarat după discuţiile de miercuri că au viziuni diferite cu privire la căile de depăşire a crizei din Republica Moldova.

Totodată, cei doi au subliniat că aceasta nu a fost ultima lor discuţie.

Iurie Leancă Юрие Лянкэ - Sputnik Moldova
Politică
Leancă: prim-ministrul trebuie să fie om de partid

Atât Leancă, cât şi candidatul desemnat la funcţia de premier, Ion Sturza, au subliniat după discuţiile de miercuri că au viziuni diferite privind depăşirea crizei din Republica Moldova. Asta chiar dacă, potrivit candidatului desemnat, diagnoza cauzelor problemelor cu care se confruntă ţara, formulată de cele două părţi, coincide aproape în totalitate.

În timp ce Sturza susţine că vrea să formeze un Guvern tehnocrat cu mandat clar pentru perioada de criză, Leancă îl combate, spunând că o astfel de construcţie nu are cum să propună soluţii la nivelul întregii ţări, ci se va limita în capacitatea de intervenţie doar la cadrul instituţiilor subordonate Guvernului.

Cei doi au declarat că vor mai avea loc şi alte întâlniri. Leancă a spus că vrea să vadă un program de guvernare şi echipa de miniştri care va fi propusă.

Fluxul de știri
0