Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Leancă: prim-ministrul trebuie să fie om de partid

© Sputnik / Miroslav RotariIurie Leancă Юрие Лянкэ
Iurie Leancă Юрие Лянкэ - Sputnik Moldova
Abonare
Leancă este de părere că un prim-ministru care face parte dintr-un partid ar fi mai eficient decât unul care nu este membru de partid.

CHIŞINĂU, 1 dec – Sputnik. Iurie Leancă susţine că există multe similitudini între poziţia grupului deputaţilor neafiliaţi pe care acesta îl conduce şi cea a PLDM.

„Am propus viziunea noastră, cum putem obţine o abordare sistemică” – astfel a definit Leancă discuţia sa de marţi cu Streleţ.

Iurie Leancă Юрие Лянкэ - Sputnik Moldova
Politică
De ce Leancă este la Berlin, când la Chişinău se fac tocmeli pentru noul guvern?

Potrivit lui Leancă, este necesar de a fi iniţiate cât mai repede negocierile, pentru că „fiecare zi ne costă scump”.

„Poziţia noastră este să ne aşezăm cât mai repede la masa de negocieri. Europenii sunt gata să vină să medieze acest dialog. Dar e nevoie de o foaie de parcurs”, a spus Leancă.

Totodată, preşedintele PPEM a respins ideea unui premier care să nu aparţină de nici un partid, propusă de PLDM.

„Prim-ministrul trebuie să fie un politician cu mandat din partea fracţiunii parlamentare, susţinut de majoritatea parlamentară. Un prim-ministru tehnocrat nu va putea să facă atâtea, câte va putea să facă un premier înaintat de un partid politic”, este de părere Leancă.

„Cel mai important este să ne mişcăm pas cu pas; întâi ne aşezăm la masa de negocieri, apoi formăm majoritatea parlamentară, după care discutăm despre candidatul la funcţia de prim-ministru.

Fluxul de știri
0